Actes 8 Març

El Iris rep el Premi Francesc de Borja Moll en la Nit de la Cultura L'Obra Cultural Balear va lliurar els Premis 31 de Desembre en el Teatre Principal de Palma

Dijous de la setmana passada es van lliurar els Premis 31 de Desembre 2017 en el Teatre Principal de Palma. La coneguda com Nit de la Cultura, va lliurar el Premi Francesc de Borja Moll a El Setmanari El Iris. El gerent Silve Pons i el director Bep Al·lès van recollir el premi que destaca la  dedicació a la normalització de la llengua i la cultura catalanes del degà de la premsa periòdica de Menorca i l’aprofundiment de la identitat nacional.

Destacà també el caràcter reivindicatiu que va tenir la gala pel Premi Gabriel Alomar que concedeix la junta directiva de l’OCB, i que s’atorgà als presos Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, presidents d’Omnium i l’ANC.

Les distincions que des del 1987 atorga l’Obra Cultural Balear, reconeixen i estimulen les actuacions que afavoreixen l’ús normal del català en tots els àmbits de la vida social i pública; promouen la cultura i que també desvetllin i despleguin la consciència nacional de l’arxipèlag.Premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel: Joana Gomila i Sansó.

Altres premitas també van ser:

Premi Bartomeu Oliver: Jaume Llabrés i Aina Pascual.
Premi Josep Maria Llompart: Maria Barceló i Crespí.
Premi Emili Darder: Magisteri Teatre-Mag de Poesia.
Premi Miquel dels Sants Oliver: Somnis compartits. La identitat mallorquina a debat, de Joan Colom i Joan Pau Jordà i Sánchez.
Premi Aina Moll i Marquès: Maria M. Gelabert i Miró

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.