Actes 8 Març

‘Iniciant el 2018, les intenciones del Papa’, per J. Bosco Faner

QUADERN DE BITÀCOLA
Iniciant el 2018, les intencions del Papa

El 13 de març d’aquest any es compliran cinc anys de l’elecció de Jorge Mario Bergoglio com a Bisbe de Roma i Papa de l’Església Catòlica. Aquests cinc anys constitueixen un lustre decisiu de la història de l’Església. La seva activitat no s’ha limitat a l’àmbit intern de l’Església, que molt ha fet, sinó que l’ha dut a fer-se present constantment a l’escenari internacional que el reconeix com un dels seus líders indiscutibles. Els seus viatges a Egipte, Colòmbia, Myanmar i Bangladesh demostren que les seves prioritats en aquest camp són la promoció activa de la pau i el diàleg interreligiós amb la intenció prou clara que ningú instrumentalitzi la religió com a suport de la violència.

Però…, tot i que els seus viatges són el que més es coneix d’ell  arreu no són el més important d’aquesta etapa seva. El que el Papa desitja amb tot el cor és purificar l’Església, desmondanitzar-la, obrir-la als més pobres i abandonats, rejuvenir-la. Als joves està dedicat el Sínode de Bisbes que es celebrarà el mes d’octubre i, a Irlanda, viurà la Trobada mundial de les famílies.

Qui vol conèixer el Papa és suficient que presti atenció a les seves intencions per al 2018. Intencions que, mes a mes, s’han de convertir en pregària per tots els catòlics. Fixau-vos quines són:

(Gener) Pel respecte a la fe cristiana i a les minories religioses d’Àsia.

(Febrer) Perquè aquells que tenen un poder material, polític o espiritual no caiguin en la corrupció.

(Març) Perquè tota l’Església reconegui la urgència de la formació.

(Abril) Pels responsables de l’economia, perquè lluitin contra la corrupció.

(Maig) Perquè els laics compleixin la seva missió específica en el món actual.

(Juny) Perquè les xarxes socials afavoreixin la solidaritat i el respecte.

(Juliol) Pels sacerdots cansats i sols en el seu treball pastoral.

(Agost) Per la protecció de la família, gran tresor de la humanitat.

(Setembre) Pels joves africans, pel seu accés a l’educació i al treball.

(Octubre) Perquè els religiosos despertin el seu fervor missioner i siguin presents entre els qui més sofreixen.

(Novembre) Perquè el diàleg prevalgui sempre sobre les armes.

(Desembre) Perquè els evangelitzadors trobin un llenguatge adequat per a la transmissió de la fe.

Crec que, siguem o no creients catòlics, podem fer nostres quasi bé totes les intencions del Papa: respecte per les minories religioses a l’Àsia, refús de la corrupció, urgència de la formació, lluita contra l’exclusió, desperta del poble, ètica en  les xarxes socials, protecció de la família, accés a l’educació i treball, presència entre els qui més sofreixen, diàleg i no armes i violència, llenguatges adequats.

Que les intencions del Papa es realitzin durant aquest 2018. I com diu un escrit que m’ha enviat un bon amic en aquest inici d’any: “Desitjo a tothom el millor, i provar de ser millor!!! Ni molt menys ser El millor: sinó intentar fer-ho millor. No pensar en el millor, sinó actuar com el millor! Mai ser El millor, sempre voler ser millor!!!”.

Bon 2018!

J. Bosco Faner i Bagur

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.