El calendari institucional 2018 està dedicat al 25è Aniversari de la Reserva de Biosfera Les 12 iniciatives escollides volen ensenyar que la Reserva de Biosfera està impregnant el dia a dia i el està passant en la nostra illa

Aquest dimecres s’ha presentat la nova edició del calendari institucional del Consell Insular. Aquest any el tema escollit és la Reserva de Biosfera per contribuir a la promoció del seu 25è Aniversari. Aquesta actuació dóna el tret d’inici a una bateria de diferents actes i esdeveniments que s’aniran desenvolupant durant el 2018. Des del Consell Insular creiem que l’aniversari ha de servir per fer visible l’aposta decidida de Menorca en matèria de sostenibilitat. Per això, treballam diferents departaments des de fa un temps en la preparació d’aquest aniversari.

El Conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, ha posat en manifest que «amb aquest calendari volem mostrar tot el que ha representat aquests 25 anys ser Reserva de Biosfera a través de 12 projectes o iniciatives tant institucionals com sorgides de la pròia societat menorquina que ens ajuden a ser una illa més sostenible i mantenir el nostre compromís davant de l’UNESCO i apostar pel nostre futur».

La directora insular, Irene Estaún ha explicat que «a través de les 12 iniciatives emblemàtiques escollides volem ensenyar als menorquines i menorquines que el fet de ser Reserva de Biosfera està impregnant el nostre dia a dia i moltes coses del que està passant en la nostra illa. A vegades ens costa veure que al voltant nostre tenim exemples molt propers inspirats en la idea de sostenibilitat, i això és precisaent el que persegueix un territori que és Reserva de Biosfera».

Destacam que per il·lustrar el calendari, s’ha escollit per a la portada una imatge del parc natural de s’Albufera des Grau, zona nucli de la Reserva de Biosfera, i emblema de la defensa dels menorquins dels valors del seu territori. Les iniciatives mes a mes són:

Gener: Ordenació turística

Febrer: Reduir la nostra petja: energies renovables i gestió de residus

Març: Contracte agrari de la Reserva de Biosfera (CARB)

Abril: Conservació del litoral

Maig: Camí de Cavalls

Juny: Patrimoni cultural immaterial

Juliol: Conservació de la biodiversitat

Agost: Promoció dels productes locals

Setembre: Preservació del patrimoni històric

Octubre: Recursos marins

Novembre: Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera Illes i Zones Costaneres

Desembre: Educació per a la sostenibilitat

El calendari, del qual s’han editat 3.000 exemplars, ha estat editat per Triangle Postal i les fotografies han estat realitzades pels fotògrafs David Arquimbau, Juanjo Pons, Joan Mercadal, Ricard Pla i David Cardona.

Els calendaris estaran disponibles a partir d’aquesta setmana, de forma gratuïta, a les seus de Maó i Ciutadella del Consell Insular, així com els ajuntaments de Sant Lluís, Es Castell, Alaior, Es Migjorn, Es Mercadal i Ferreries.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.