L’exposició fotogràfica d’Antoni Roca Vàrez arriba a Ciutadella La mostra restarà a l'Espai d'art Xec Coll fins el 23 de gener de 2018

L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca-CIM trasllada l’exposició ‘Antoni Roca Vàrez (1866-1925). Pioner de la fotografia amateur a Menorca’ a l’Espai d’art Xec Coll de Ciutadella a partir de divendres 29 de desembre.

L’exposició repassa part del llegat fotogràfic d’Antoni Roca Várez (1866- 1925 ) conservat pels seus hereus i cedit i dipositat en gran part a l’Arxiu d’Imatge i So per a la seva digitalització, catalogació, restauració i millor conservació.

Antoni Roca Várez fou un intel·lectual maonès que es dedicà a la docència i que també destacà en moltes altres activitats que es podran descobrir a través dels textos que acompanyen la mostra. Però el que es vol destacar amb aquesta exposició és la seva afició a la fotografia. Aquesta activitat el duu a fotografiar la seva vida quotidiana i el seu entorn més proper a través de les excursions que feia amb els seus amics o amb les associacions maoneses a les que pertanyia. A més, Antoni Roca, utilitza la gran majoria de vegades una càmera que obté fotografies estereoscòpiques de gran qualitat que ens permeten veure, ajudats d’un visor, imatges d’inicis del segle XX en tres dimensions.

L’exposició, a través de diferents panells explicatius i de fotografies, vol mostrar com era Menorca i la seva societat als inicis de segle XX, i també donarà la possibilitat de gaudir en visió estereoscòpica d’algunes de les fotografies exposades.

La mostra restarà a l’Espai d’art Xec Coll fins el 23 de gener de 2018, en horari de dilluns a dissabte de 10 a 13:30 h i de 17 a 20 hores. (Dissabtes capvespre, diumenges i festius tancat).

cartell de l'exposició

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *