Nel Martí exigeix al PP “que doni la cara per la retallada de Montoro” Més per Menorca considera que el Govern espanyol actua “per venjança” i “de manera partidista” en llevar 67 milions d’euros en finançament a la nostra comunitat

El portaveu de Més per Menorca, Nel Martí, ha exigit al PP de les Balears que doni la cara “per una actuació partidista i de venjança del Govern espanyol, governat pel mateix PP i que va en contra de les Illes Balears i perjudicarà els seus ciutadans”.

Martí ha demanat a Rajoy que compleixi “amb els compromisos que va prendre en el seu moment, perquè ja era coneixedor de la situació i té el marge suficient per a poder-los complir”.

“Des de Més per Menorca no podem acceptar aquest joc de l’Estat en base a uns interessos partidistes”, ha dit el també diputat al Parlament.

Martí ha afirmat: “La inestabilitat i debilitat generada per un PP sense majoria suficient a les Corts Generals –i incapaç de trobar aliances- ha fet que a dia d’avui encara no hagi pogut presentar uns pressuposts per al 2018, i que castigui les comunitats autònomes”. El portaveu ha afegit que Montoro empra de moneda el finançament autonòmic “per obtenir allò que no ha aconseguit a les urnes ni amb una negociació política” i que la seva actitud amb les comunitats autònomes “és molt poc respectuosa perquè no troba aliances”.

La reacció de Més per Menorca es produeix després que el ministeri d’hisenda espanyol hagi enviat una carta a les comunitats per informar de nous imports en el sistema de finançament autonòmic del 2018. En concret, els lliuraments a compte comunicats a les Illes, sota l’argument de la pròrroga dels pressupostos de l’Estat, es redueixen a 1.712 milions d’euros. El ministeri, en canvi, manté la previsió de 778 milions corresponent a la liquidació del pressupost de 2016. Per tant, la previsió de recursos del sistema de finançament a rebre per part de les Illes enguany, passa a ser de 2.490 milions, un 2,6 per cent menys.

Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *