Tornen les pujades del gener

Com sol passar cada any, arriba el mes de gener i des de l’Estat i les Administracions ens anuncien les pujades de serveis tant bàsics per a les economies familiars com és l’electricitat, que ha pujat un 87% des de 2007, l’aigua i també el gas. De la mateixa manera que està pujant a l’alça el preu dels carburants, cosa que poc a poc anirà incrementant el preu dels viatges, de les mercaderies i també de molts de productes de consum bàsic.

Les famílies i els jubilats estan perdent poder adquisitiu cada any que passa, i des de l’Estat no es fa gairebé res per tal de congelar els preus dels serveis més bàsics, i que tot just fa unes dècades eren estatals i no privats, i que eren, com ho son ara, amb guanys econòmics quantiosos. Mai arribarem a entendre, els ciutadans de carrer, el perquè es van privatitzar les elèctriques, les empreses de gas natural, aerolínies com Ibèria, la Telefònica, etc que ara pagam i a preu d’or els contribuents per a poder tenir els seus serveis, que gairebé s’emporten, juntament amb la banca més del 60% del nostre sou.

Els menorquins, amb la resta de ciutadans de l’arxipèlag som uns dels que més patim aquestes pujades, especialment les que fan referència als carburants, cal recordar que són la comunitat autònoma amb el preus més car de benzina i petroli, i els que més pagam per a poder viatjar, ja que no gaudim ni de la xarxa d’autopistes i autovies, ni dels trens, ni els Aves… Som una petita colònia d’ultramar de la que sols es recapten uns bons diners i que aquests mai retornen a modus d’inversions i si ho fan, ho fan de manera minsa.

No és de rebut que les nostres Illes siguin les que més paguen i menys reben de l’Estat. Que les Balears no tenguin encara el seu Règim Econòmic Especial que contempli tota la problemàtica que comporta el fet de la insularitat, i que amb l’excusa de que som una comunitat que viu del turisme, i per tant es creuen que rica, haguem de pagar perquè altres visquin encara millor a compta nostra.

Potser és el moment de pensar més amb aquells partits que ens puguin representar lliurement, que no siguin dependents dels seus mandataris estatals i rompre amb aquest bipartidisme i amb aquests partits vells que, fins ara han demostrat que els ciutadans de les Illes els hi importam ben poc, i fets hi ha que ho demostren quan els representants de certs partits nacionals voten blanc al Parlament de les Illes Balears, i els seus representants a Madrid voten negre.
Ho seguirem comportant?

 

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *