Consell, Govern i ministeri acorden garantir el subministrament elèctric a Menorca

Imatge de la reunió mantinguda aquest passat dilluns.
Imatge de la reunió mantinguda aquest passat dilluns.

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern Balear, Marc Pons, es van reunir aquest dilluns dia 8  amb el secretari d’Estat d’Energia, Daniel Navia, i van rebre el compromís per part del Govern central d’establir un full de ruta que permeti garantir el subministrament elèctric a Menorca. Mora feu una valoració positiva de la trobada ja que s’han complert les previsions de tots els condicionants del full de ruta. Entre les actuacions previstes es preveu l’acceleració de la implementació del segon cable. Al mateix temps, s’acordà activar un pla de contingència que garanteixi la qualitat del subministrament elèctric a l’illa de Menorca. Per tal de supervisar la correcta implementació del pla, es crearà un comitè tècnic de coordinació per controlar l’agilització de la tramitació del segon cable i el desplegament de les mesures del pla. Altres de les peticions incloses en el pla presentat pel Govern balear i el Consell Insular per les que s’ha sol·licitat la implicació del Ministeri són l’agilització dels parcs de renovables en tràmit, com Son Salomó, i el canvi a gas natural de la central de Maó.

Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *