Un diputat ciutadellenc entre els 50 balears de la primera meitat del XIX Valentí Valenciano publica un llibre sobre una etapa política poc estudiada i alhora que decisiva per entendre l'època actual

Valentí Valenciano López. Foto Joan Mascaró M.
Valentí Valenciano López al Cercle Artístic de Ciutadella. Foto: Joan Mascaró M.

Tot i que està considerada una etapa decisiva per entendre l’època actual, es diu que la primera meitat del segle XIX és un moment poc estudiat i conegut a les Illes Balears. Una part d’aquest buit ha estat omplert aquests dies per la publicació d’un llibre en què el professor de matemàtiques i doctor en Historia per la UIB Valentí Valenciano López (Ciutadella, 1952), que ara fa un any que es va jubilar i que també ha exercit com a diputat al Parlament balear en altres tres legislatures anteriors, hi analitza, de manera sintètica en unes 95 pàgines, la informació disponible i que ha pogut treure a la llum sobre els 50 diputats, i la seva tasca parlamentària, que durant el període que va de 1810 a 1854 van representar les Illes Balears al Congrés espanyol. Açò en un moment de democràcia liberal i encara que hi va haver períodes de prou convulsió i d’estires i amolla amb l’absolutisme imperant a principis d’aquell segle.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.