Les ‘eriçones’ i el cas de l’única execució d’una bruixa a Menorca La creença en bruixes caracteritzà aquella època no només a Menorca sinó a escala europea, amb veritables caces de bruixes i que socialment a l'illa tingué la seva importància

L'antropòleg Jaume Mascaró Pons. Foto Joan Mascaró M.
L’antropòleg Jaume Mascaró Pons. Foto Joan Mascaró M.

Arran del curs sobre ‘La bruixeria a Menorca: dels aspectes teòrics als antropològics’ que fa ja unes setmanes es va desenvolupar per part de la Universitat Internacional de Menorca Illa del Rei UIMIR, hem volgut rescatar el cas que significà l’única execució, per garrot, a l’illa d’una bruixa, durant la primera dècada del segle XVIII, en uns moments especialment convulsos i just abans de l’arribada dels anglesos a Menorca i de l’eliminació del Tribunal del Sant Ofici.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.