Menorca es promociona a FITUR com a Illa Verda

Imatge de la WTM de 2017
Imatge de la WTM de 2017

Coincidint amb la celebració del 25è aniversari de la declaració de l’illa com a Reserva de Biosfera i l’impuls de noves iniciatives per preservar la mar, la FFTM dedicarà l’acte central de Menorca a posar en valor la riquesa marina i promocionar una activitat en auge: el submarinisme.

Així mateix, la delegació menorquina encapçalada per la consellera Maite Salord es reunirà amb companyies aèries, operadors turístics i o cines espanyoles de turisme per assegurar el bon funcionament de la tempora- da 2018.

Aquest dimecres, 17 de gener, arrenca una nova edició de la Fira Internacional del Turisme de Madrid (FI- TUR). La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) assisteix amb una extensa agenda de reunions amb responsables de companyies aèries, operadors turístics, o cines espanyoles de turisme i agències online, entre altres agents.

La consellera de Promoció Turística, Maite Salord, i el director insular de Promoció Turística, Isaac Olives, viatjaran demà a la capital per assistir al Fòrum de Lideratge Turístic d’Exceltur, en el qual participarà la pre- sidenta de les Illes Balears, Francina Armengol. Enguany, l’Aliança per a l’Excel·lència Turística debatrà sobre “Com créixer sosteniblement i agilitzar la transformació digital”.

Menorca, Reserva de Biosfera

Les trobades amb responsables d’empreses i entitats turístiques es concentraran els dies 17 i 18. Aquest darrer serà, a més a més, el Dia de les Illes Balears a FITUR. En aquesta ocasió, la FFTM centrarà el seu discurs en el 25è aniversari de la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera, fent especial incidència en dues de les grans iniciatives impulsades aquest any, l’ampliació de la Reserva de Biosfera cap al mar i la creació d’una nova Reserva Marina en la costa sud-est de l’illa, i vinculant-les a una activitat en auge: el submarinisme. La FFTM presentarà un vídeo especí c i material promocional sobre aquest producte.

“El 2018 és un any d’importància capital per a la nostra illa. Celebrem els 25 anys de la Reserva de Biosfera, una distinció que vam merèixer per estar a prop del que avui tothom aspira a assolir: la sostenibilitat. Per a nosaltres aquest any és un punt de partida, el lloc des del qual impulsar-nos per assolir nous reptes de futur”, explica la consellera Maite Salord.

Entre aquests reptes es troba la necessitat de consolidar la imatge de Menorca com la d’una illa verda i posi- cionar-la com a referent en turisme de naturalesa a la Mediterrània, un espai excessivament transformat per polítiques i projectes de curt termini. En aquest sentit, cal entendre iniciatives de calat com les que amplien les responsabilitats de Menorca com a Reserva de Biosfera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca