Actes 8 Març

Un Sant Antoni carregat d’actes Ciutadella reviurà aquests dies els actes al voltant del patró de Menorca conjugant els actes institucional amb aquells més populars

Moment dels tres tocs de la processó de Sant Antoni

Ciutadella reviurà aquests dies els actes al voltant del dia de Sant Antoni, patró de Menorca, conjugant, com sempre els actes institucionals amb aquells més populars. Als actes organitzats des de l’ajuntament s’hi han de sumar els promoguts per associacions i entitats socials i culturals que ompliran Ciutadella de vesins i visitants durant aquests dies. Així mateix el consell Insular de Menorca ha editat un extens programa amb tots els actes que es celebraran arreu dels pobles amb motiu de la Diada del Poble de Menorca i que es pot consultar al lloc web institucional www.cime.es. Una bona oportunitat per aprofundir en el coneixement de les nostres tradicions i costums.

Sant Antoni a Ciutadella

Divendres, 12 de gener

A les 16’00h, obertura del mercat d’aliments i artesania de Sant Antoni. A la Contramurada, entre els carrers Pere Martorell i Antoni Vila. Romandrà obert fins dia 17 de gener, inclòs.

Dimarts, 16 de gener

A les 19’00h, al Salo Gòtic de l’Ajuntament hi tindrà lloc l’acte institucional, amb el següent ordre de la sessió: que comptarà amb una dissertació sobre les tradicions i la cultura popular de Sant Antoni amb el títol “Temps eren temps i ara som un altre temps” a càrrec d’Antoni Bonet. La batllesa de Ciutadella, Joana Gomila Lluch,obrirà i tancarà l’acte.

Dimarts, 17 de gener

Missa Solemne a la Santa Església Catedral Basílica, a les 11’00h presidida pel Bisbe de Menorca Francesc Conesa i Ferrer.

Processó dels Tres Tocs. A les 12’00h (aproximadament) sortida de la processó dels Tres Tocs per la Porta de la Llum de la Catedral de Menorca. Hi participen les autoritats civils i militars i el clero. Farà el recorregut urbà habitual. I a la plaça de ses Palmeres, s’hi escoltaran els Tres Tocs i s’hi entonarà el «Poble de Déu». En representació de la corporació municipal, hi qualcaran els regidors i regidores Joan Benejam, que en ser el de major edat dels que qualquen durà el penó, Laura Anglada i Sandra Moll. Hi donarà els Tres Tocs de ritual amb el penó de Sant Antoni Joan Carrasco Domingo en qualitat de regidor de menor edat de la Corporació Municipal. En tornar a la catedral, als peus del presbiteri, s’hi cantarà el Tedèum.

Devers les 14’00h, al Geriàtric Municipal, tast del Brou de Sant Antoni. I rifa des porquet.

Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.