Sant Antoni i el ‘Temps eren temps i ara som un altre temps’ d’Antoni Bonet El conferenciant a l'Ajuntament és un escriptor dels temes del camp i bon coneixedor de la pagesia de Menorca

Antoni Bonet Bosch
Antoni Bonet Bosch. Foto: Joan Mascaró M

L’escriptor sobre temes del camp i bon coneixedor de la pagesia de Menorca, Antoni Bonet Bosch (Ciutadella, 1939), serà l’encarregat enguany, cosa que fa per primera vegada, de fer la conferència de l’acte institucional de la Diada de Sant Antoni que l’Ajuntament de Ciutadella organitza cada 16 de gener fosquet (19 h) al Saló Gòtic de les Cases Consistorials.

El pregó d’Antoni Bonet, que ara té 78 anys i que escriu des de fa una cinquantena llarga d’anys, durà el títol de ‘Temps eren temps i ara som un altre temps’, amb referències al camp i a la seva relació amb Sant Antoni, així com també a altres aspectes de la festa, sempre amb la frase de l’enunciat com a eix de la dissertació i amb unes pinzellades de diverses anècdotes per arrodonir-ho.

Una commemoració poc pagesa i els garballons

D’entrada, Antoni Bonet ja avisa que Sant Antoni és una festa, la part central de la commemoració que es fa gairebé des de sempre a Ciutadella el 17 de gener matí i que en realitat recorda un fet d’armes, en què el sector del camp hi té poca cosa a veure, com no sigui per la part dels cavalls que empren els regidors que qualquen durant la processó dels Tres Tocs o pel mercat tradicional dels dàtils, taronges i garballons de la plaça de l’Hospital, encara que des de fa un cert temps, de garballons (‘garbons’), en estar protegits, ja no se’n veuen per comercialitzar-se.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *