El Consell Insular llança un pla d’estabilització de llocs de treball

La Vicepresidenta Segona i consellera de Serveis Generals, Partcipació Ciutadana i Habitatge, Cristina Gómez, la cap de Recursos Humans, Elisa Fernández, la representant d’UGT, Lourdes Manzano i el Representant de CCOO del Consell Insular, Andrés Fernández han anunciat avui en roda de premsa l’Oferta Pública d’Ocupació que permetrà estabilitzar els llocs de treball del Consell Insular.

Gómez ha explicat que «aquesta és la primera gran oportunitat que el Consell Insular té per estabilitzar llocs de treball. Creiem que és una gran oportunitat no només com a Administració sinó per tots i cadascun dels treballadors, així com també per la gent externa que vol treballar al Consell i no ha pogut presentar-se fins ara”.

Per la seva banda, la cap de Recursos Humans, Elisa Fernández ha destacat que «ens trobem davant una situació excepcional dins l’Administració pública, ja que durant molts anys no s’ha pogut convocar Oferta Pública. Açò ha provocat que actualment tinguem en actiu personal interí que durant deu anys o més no ha tingut l’oportunitat de presentar-se a processos d’oposicions”.

Els pressuposts de l’Estat del 2017 han permès l’estabilització de les places que estan ocupades de forma interina i ininterrompudament des d’abans del 1 de gener de 2005. Per altra banda poden formar part de l’OPO aquelles places d’atenció directa dels serveis socials i les d’inspecció i sanció que han estat ocupades de forma interina i interrompudament almenys els tres anys anteriors des de 31 de desembre de 2016.

A aquestes taxes extraordinàries d’estabilització de les plantilles de l’Administració pública, cal afegir les habituals de reposició que poden incloure el 50% de les places que han estat desocupades durant el 2016 per jubilació, excedència sense reserva de plaça, renúncia o defunció, a més del 100% de les places d’atenció directa dels serveis socials, les de bomber, les dels serveis jurídics i econòmics i les d’atenció directa als ciutadans.

Gómez ha emfatitzat que «som conscients de la inquietud que per a molts dels treballadors interins suposa enfrontar-se a processos d’oposicions. Per açò, hem previst la inclusió de diverses places reservades al torn de promoció interna per donar opcions al personal interí de progressar en la seva carrera professional”.
Les places reservades a persones amb discapacitat que no quedin cobertes, passaran a afegir-se a les places reservades a promoció interna i a la vegada les places de promoció interna que no s’ocupin s’afegiran a les de torn lliure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca