Legaris Roble 2016, Denominació d’Origen Ribera del Duero

VINOTECA VINUM MENORCA
carrer Mariners i Pescadors, 4, del Polígon de Ciutadella,
TLF: 971 48 06 43.

Aquesta setmana hem sortejat tot un clàssic de la DO Ribera del Duero, el Legaris Roble 2016. Un monovarietal elaborat amb un dels raïms característics de la zona, el “tinto fino”. Es tracta d’un vi jove, amb molta fruita, golós i fàcil de beure. La seva verema es va realitzar entre el 7 i 24 d’octubre de 2016 i es recomana beurer-lo abans de final de 2019 perquè conservi totes les seves característiques. Té una criança de 3 mesos en barrica de roure americà.

Nota de cata

  • Aspecte: Vermell púrpura d’intensitat alta amb tonalitats blauoses.
  • Nas: Intensitat aromàtica alta on destaquen els aromes a fruita vermella fresca que reflecteixen la tipicitat del raïm i es veuen complementats amb les notes a vainilla que li dóna el seu pas en barrica.
  • Boca: Golós, equilibrat, redó… Fàcil de beure, que tant ens servirà per anar de copes com per acompanyar a la taula.

Maridatge

És un vi ideal per acompanyar plats de carns blanques, des de l’aviram a les carns de conill, com també marida bé amb les carns de vedella vermella menorquina al caliu de llenya d’ullastre. També ens serà el vi ideal per acompanyar taules de formatges i embotits de Menorca, a més de plats de pasta i amanides com la de formatge de cabra amb fruits secs. També plats de llegum i arrossos de carn. És el complement ideal per anar de tapes.

El guanyador d’aquesta setmana ha estat el nostre subscriptor Bonnin Sansó, que ho és des de que aquesta immobiliària va obrir la seva primera delegació a Ciutadella, i aposta pel Setmanari El Iris per a publicitar les seves ofertes immobiliàries.

Si voleu tastar aquest gran clàssic de la DO Ribera del Duero, podeu passar per VINUM, al carrer Mariners i Pescadors, 4, del Polígon de Ciutadella, o trucar al 971 48 06 43.

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *