“Tenir molts regatistes em dona alegria, ho prefereixo a només un campió del món” Rafel Torrent és part de la història de del Club Nàutic de Ciutadella i el seu nou president

Rafel Torrent Llopis. Foto Joan Mascaró M.
Rafel Torrent Llopis. Foto Joan Mascaró M.

Integrat d’alguna manera al Club Nàutic Ciutadella des que devers l’any 1953, amb 13 anys, començà a fer de tripulant d’un snipe que comandava el seu cosí, Rafel Torrent Llopis (Ciutadella, 1940) és part de la història viva de l’entitat, un club que va ser fundat en 1923 amb la idea de fer esports nàutics i també actes socials.

Al llarg dels anys i amb altres diferents presidents, Torrent ha format part de diverses directives durant una trentena llarga d’anys, la majoria fent de comodor al club. I açò a part, per exemple, d’haver ocupat la presidència entre 1979 i 1983, haver estat vicepresident de la Federació Balear de Vela entre 1983 i 2007 o d’haver participat (fos com a regatista, directiu, president o comodor) en totes les 61 edicions disputades de l’emblemàtic Trofeu Almirall Ferragut de vela que el Nàutic va començar a organitzar en 1956. Ara, des del dimarts 9 de gener de 2018 capvespre i durant els propers 4 anys, Rafel Torrent Llopis torna a posar-se al capdavant del Club Nàutic Ciutadella com a president, tot substituint en el càrrec a Bartolomé Carrasco Benejam, que ho ha estat els darrers 8 anys, des de 2009 i fins ara mateix, els darrers quatre mesos en funcions.

Al final no va fer falta que hi hagués votacions per accedir a la presidència. Quin ha estat el procés?

Bé, el procés electoral havia començat i a finals de setembre la comissió electoral va dir que no hi havia cap candidatura, i en assemblea es va decidir que entost de posar una junta gestora la directiva de llavors quedés en funcions i que es tornessin a convocar eleccions. Era avançat el desembre i en veure que no hi havia ningú ens vam moure per presentar una candidatura, i ara, en acabar el termini el passat dimarts 9 de gener a les 18.30 h i només haver-hi una única candidatura, aquesta va quedar proclamada automàticament per la comissió electoral sense haver de fer votacions, cosa contemplada als estatuts. I avui (-l’entrevista la vam fer el divendres 12 de gener-), com que l’assemblea estava convocada, l’hem mantinguda i en lloc de votacions el que feim és presentar-nos davant els socis.

Ara éreu a la junta sortint com a comodor i durant molts anys us heu integrat també en altres juntes del Nàutic, també com a president. Ja ho heu comentat un poc, però què us ha motivat ara a presentar-vos novament com a president?

Sí, és un poc el que deia… de fet, personalment vaig anar a cercar a quatre persones perquè fossin president, i açò vol dir que en principi jo no ho volia ser. Les coses han baratat molt i el Club ja és un barco gros d’1 milió d’euros, i encara que actualment està professionalitzat també necessita de gent que hi aporti temps, i a vegades, per les ocupacions i per altres coses, no tothom el té, i jo ara estic jubilat. En aquest procés, i en veure que no sortia ningú, a la vegada també hi havia altra gent que borinava i resulta que els hi faltava un cap i m’ho van demanar a jo, i en veure que era gent molt vàlida vaig dir que sí. Al final, entre jo i en Toni Cavaller vam acabar de perfilar els membres de la directiva i la veritat és que estic animat i amb il·lusió, perquè veig gent vàlida i que té ganes, molts, com és natural, més joves que jo (riu).

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *