27 de gener, Dia Internacional en memòria de l’Holocaust Enguany es farà a Alaior, amb un acte que tindrà lloc el mateix 27 de gener, a les 20h, al Convent de Sant Diego

El 27 de gener de 2017 es va celebrar, per acord entre el Departament de Cultura i Educació del Consell Insular i els 8 alcaldes de Menorca, el primer Homenatge de les institucions menorquines a les víctimes menorquines als camps d’extermini, amb un acte a la sala de plens de l’Ajuntament de Maó.

La intenció del Departament de Cultura del Consell Insular és donar continuïtat anual a aquest acte, tot i que amb un altre format. El primer any va tenir un caràcter marcadament d’acte institucional d’homenatge, amb el reconeixement nominal als familiars de les víctimes menorquines. A partir de 2018, es vol que sigui un acte cultural i de memorial, menys centrat en els familiars, tot i que també hi seran convidats, i celebrar-lo de manera rotatòria a tots els municipis.

Enguany es farà a Alaior, amb un acte que tindrà lloc el mateix 27 de gener, a les 20h, al Convent de Sant Diego, i que consistirà en una intervenció de l’historiador Josep Portella sobre el seu llibre recentment publicat “Llibre d’exilis, diccionari biogràfc de l’exili menorquí”, i la representació de l’espectacle poètic, teatral i musical “Cabaret particular”, de l’actriu Clara del Ruste, inspirat en les creacions artístiques dels presoners del camp de concentració de Terezin (República Txeca).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.