Actes 8 Març

El Consell inicia un procés participatiu per a la revisió del Pla de gestió de residus

 

La conselleria de Reserva Biosfera i Medi Ambient ha iniciat la fase de revisió del Pla Director Sectorial d’Infraestructures de gestió de residus no perillosos. El Consell Insular, seguint amb les polítiques de participació ciutadana, ha encetat un nou procés participatiu, dirigit al conjunt de la ciutadania, davant la rellevància que suscita la gestió dels residus, especialment en una illa amb una gran part del territori protegit i declarada Reserva de Biosfera, com Menorca.

La primera actuació del procés consisteix en la creació de la Taula de Residus de Menorca, per a la què s’ha convocat a administracions locals, associacions de veïns, associacions empresarials, empreses del sector dels residus, entitats ecologistes, entre d’altres. La finalitat d’aquesta actuació col·laborativa és impulsar un procés de participació i generar un debat públic entorn de la gestió dels residus. L’objectu és diagnostcar els punts crítics d’aquesta gestió i recollir propostes d’actuació i poder prioritzar-les en el temps.

La primera sessió de la Taula de Residus de Menorca se celebrarà el divendres, 26 de gener de 2018, de 10.00 a 12.00 hores, al Centre de Convencions des Mercadal, sent aquesta sessió l’inici del procés de participació ciutadana. Entre els temes de debat d’aquesta primera sessió es troben la recollida selectiva, la matèria orgà nica i el compostatge, la reutlització de residus, els RAEE (residus d’aparells elèctrics i electrònics), el sector comercial, les tarifes de gestió de residus, les deixalleries i les mesures de prevenció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.