Actes 8 Març

Petit Pittacum, un rosat jove de la DO del Bierzo

VINOTECA VINUM MENORCA
carrer Mariners i Pescadors, 4, del Polígon de Ciutadella,
TLF: 971 48 06 43.

Aquesta setmana hem sortejat tot un rosat jove de la DO del Bierzo, el Petit Pittacum, elaborat amb els raïms Mencia i Godello. Es tracta d’un vi elaborat per Bodegas Pittacum a la localitat d’Arganza, a Lleó, amb ceps centenaris, que pertany al grup Terras Gauda. Aquest important grup, està format per les Bodegas Terras Gauda, del Valle d’O Rosal, i que produeixen un dels millors albarinyos; les Bodegues Pitacum al Bierzo, i la prestigiosa Quinta Sardonia, a la Ribera del Duero.

Nota de cata

  • Aspecte: Ens ofereix un atractiu color melicotó, molt colorejat.
  • Nas: Elegant, amb notes de fruites vermelles com les maduixes i els gerds. Molta fruita.
  • Boca: Sucós, aromàtic i a la vegada fluid.

Maridatge

És un vi ideal per als plats de marisc cru com les escopinyes i les ostres, com aquells elaborants amb una salsa com les cloïsses amb salsa verda o els musclos a la marinera. Marida a la perfecció amb els peixos blaus a la graella o al forn, a més de ser un bon company a l’hora de l’aperitiu o per a un sopar informal a base de tables de formatges i embotits. Hi diu bé amb els arrossos melosos de marisc, especialment l’arròs amb pop i les fideuades. Ideal també per acompanyar una caldera o un arròs caldós de serrans i uns serrans frits.

vi de la setmana
Ester Quintana Bagur ha estat la guanyadora d’aquesta setmana.

 

La guanyadora d’aquesta setmana ha estat la nostra subscriptora Ester Quintana Bagur, que continua la subscripció iniciada pel seu pare Pedro Quintana Marquès, al 1943, any de la fundació del Setmanari El Iris. Ha recollit els vins Petit Pittacum la seva germana Lídia Quintana.

Si voleu tastar aquest gran clàssic de la DO Ribera del Duero, podeu passar per VINUM, al carrer Mariners i Pescadors, 4, del Polígon de Ciutadella, o trucar al 971 48 06 43.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.