Antoni Orell, l’escriptura i la seva Ciutadella dels anys 50 i 60 La segona part de 'La nostra Ciutadella Vella' és una nova recopilació d'articles publicats al setmanari El Iris

Alumnes del curs 1943-44 a Calós, amb Don Gustavo, el director Pablo Baraut i el mestre Lluís Casasnovas.

Si l’abril de 2016 ja s’havia publicat un primer volum, ara, coincidint amb Sant Antoni, el Col·lectiu Folklòric de Ciutadella n’ha editat un segon, d’articles que Antoni Orell Calafat (Ciutadella, 1935-Maó, 29 de juny de 2017) va escriure entre els anys 1991 i 1992 al setmanari El Iris en la secció ‘Peuades en el camí’. I que formen part de la seva pròpia memòria i recordança de la Ciutadella dels anys 50 i 60 del segle passat, d’un home socialment molt actiu durant la seva vida i a qui l’agradava molt escriure, com ho demostra, també, la gran quantitat d’escrits, la immensa majoria no inèdits sinó de caire íntim, que la seva família ha trobat després de la seva mort ara just fa uns mesos.

Agradant-li com també li agradaven les matemàtiques i els nombres, i fent feina d’administratiu a les oficines de fàbriques com Can Mayans, de sabates, i Dènix, de bijuteria, durant bona part de la seva vida laboral; les ganes i il·lusió per escriure, fos el que fos, hi va ser en Antoni Orell si més no en moltes de les facetes que conreà també fora d’aquell àmbit laboral. Fos com a batlle de Ciutadella (que ho va ser entre 1983 i 1987), durant l’etapa com a catequista de preparació matrimonial, escrivint articles per al Full Dominical de l’església de Menorca (que en va ser en el seu moment un dels fundadors a l’illa) o fent versos per a altres, o també per ser declamats per ell mateix en alguns dels espectacles que llavors es programaven a llocs com a Calós per anar a passar els capvespres…

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *