Tenen les càpsules de cafè i les bosses de plàstic els dies comptats a Balears? A Europa actualment s'empren de mitjana 16 tones de material per persona i any de les quals 6 tones es converteixen en residus

Residus de plàstic

Encara que es preveuen algunes excepcions, les bosses de plàstic d’un sol ús hauran de desaparèixer dels comerços de Menorca i de Balears el 2019. I el 2020, les càpsules de cafè d’un sol ús fabricades amb materials no fàcilment reciclables hauran de deixar pas a les compostables, i només es podran comercialitzar les canyetes per a begudes, els bastonets de les orelles i els bastonets per a caramels, per exemple, fabricats amb materials compostables.

Aquestes són tan sols algunes de les mesures que preveu el que ara és avantprojecte de la nova llei balear de residus i sòls contaminants que en aquests moments està en exposició pública, una normativa que és pionera a les Illes i que  persegueix la reducció de residus generats (d’un 10% amb vista al 2020 i d’un 20% en 2030) com a un dels seus objectius principals. Les finalitats de l’avantprojecte, i en la línia marcada en molts elements per la Unió Europea, són les d’assolir més qualitat en el medi ambient i més protecció de la salut humana, garantir un ús prudent i racional dels recursos naturals i promoure una economia més circular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.