El Consell Insular i l’Ajuntament de Maó es reuneixen amb Endesa

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, l’alcaldessa de l’Ajuntament de Maó, Conxa Juanola, i els regidors de l’Ajuntament de Maó, Isabel López i Rafael Muñoz, s’han reunit amb el Director General d’Endesa, Mart Ribas, per seguir fent feina amb el pla de contingència que ha de garantir el subministrament elèctric a Menorca mentre es manté aquesta situació d’inoperativitat de l’enllaç entre Mallorca i Menorca.

La Presidenta del Consell, Susana Mora, ha fet una valoració positiva de la reunió “ja que podem enviar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, igual que ho vam fer en el seu dia amb Red Eléctrica, ara per part d’Endesa també se’ns garanteix el subministrament i l’estabilitat del mateix a través d’un pla de contingència”.

Aquest pla de contingència consisteix en quatre parts: planifcació, recanvis, inversions i formació per minimitzar al màxim que la situació de subministrament sigui zero. Per una banda, implica la planifcació del manteniment dels grups de generació. Les revisions estan planifcades de tal manera que no suposin una inoperància del que són els diferents grups de generacions. Per altra banda, s’asseguren recanvis sufcients d’estoc per garantir una substitució dels mateixos en cas que hi hagi qualsevol incidència. A més a més, s’avancen en les inversions previstes per al 2019. Per exemple, el control de funcionament d’una de les turbines que estava prevista per al 2019, s’avança al 2018. També, s’instal·larà un simulador que permeti fer un estudi de la caiguda del subministre. I finalment, es farà formació al personal.

Endesa ha traslladat a la institució insular que es tracta d’un pla de contingència que ells ja tenen com a habitual. No obstant això, des d’Endesa s’està fent una aposta de reforç d’aquest pla de contingència que passa per aquest avanç d’inversions i augment d’estoc.

Per la seva part, tant la Presidenta del Consell, Susana Mora, com l’Alcaldessa de Maó, Conxa Juanola, insisteixen amb la necessitat de consolidació d’aquest pla de contingència que garanteixi el subministre i l’estabilitat del mateix durant aquest procés de transició fins a comptar un altre cop amb els enllaços. Així com ha afirmat Susana Mora “seguirem fent feina per tal que el full de ruta marcat pel Ministeri i Red Eléctrica es compleixi per tenir les dues interconnexions elèctriques que en aquests moments estan compromeses. També seguirem fent feina en el procés de transició energètica a Menorca cap a les energies renovables i contemplarem les diferents possibilitats com un tercer enllaç d’interconnexió elèctrica o com el gas a la central de Maó”.

En aquest sentit, la Presidenta del Consell, Susana Mora, el conseller, Javier Ares, i l’alcaldessa de Maó, Conxa Juanola, visiten avui dimecres amb el Director General d’Endesa, Mart Riba, i el director de generació d’Endesa a Balears, Toni Cantarellas, la central tèrmica d’Eivissa. Durant aquesta visita està previst que Riba expliqui sobre el funcionament d’aquesta central i la seva possible aplicació a l’illa de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *