Podem amb els treballadors de Bankia afectats per l’ERO

 

El portaveu de Podem, Alberto Jarabo i el diputat Carlos Saura s’han trobat avui migdia al Parlament amb els representants dels treballadors i treballadores de Bankia-BMN per traslladar-los el seu suport davant la lamentable situació en què es troben els 400 treballadors de 35 oficines a les illes, essent la comunitat autònoma més perjudicada per l’ERO que ha posat en marxa el banc després de la fusió entre Bankia i BMN. Madrid, Múrcia, València i Andalusia també ho pateixen.

Després d’estar amb ells al carrer ahir a la mobilització que va tenir lloc a la seu de Bankia a Palma, avui, amb aquesta reunió, segons ha explicat Alberto Jarabo, “volem fer arribar el suport de Podem als treballadors i les treballadores, a les famílies, no només a les de Bankia, sinó també, com hem vist en les darreres setmanes, als treballadors i les treballadores d’Acciona, de Pepsi, que es veuen afectats per la reforma laboral del Partit Popular, i en el cas dels de Bankia, afectades per una gestió ruïnosa per una banda de l’entitat i per altra també del rescat d’aquestes entitats públiques amb doblers públics”, ha denunciat Jarabo, tot recordant que es va dir que “se’n retornarien els doblers a la gent i que no afectaria els treballadors. També des del Govern de les Illes es va insistir que amb els doblers públics no es podia consentir que treballadors d’una caixa pública i estimada com era Sa Nostra poguessin quedar acomiadats”.

Per tot això, des de Podem es manifesta què “avui els acompanyam, escoltam les seves reivindicacions i ho traslladarem a nivell estatal perquè els partits al Congrés puguin fer pressió davant aquestes entitats perquè donin suport als drets dels treballadors i les treballadores que no poden quedar acomiadats després d’haver pagat el rescat d’aquestes entitats amb doblers públics”, ha insistit el portaveu de Podem.

Per la seva part, el representant d’Unió Obrera Balear, Joan Torrens, ha denunciat la situació de la banca pública, ja que ha explicat que “Bankia està participada majoritàriament pel FROB, per l’Estat, al qual considera que s’ha de fer pressió per arribar a una solució”. Denuncien la manca de voluntarietat en les ofertes de l’empresa per als treballadors de més edat; i afegeix que “hi ha territoris més afectats, que són els que provenen de BMN, Sa Nostra és un d’aquests”. Per tant, denuncia, hi pot haver mesures especialment perjudicials per al territori balear com és la mobilitat. Un tema sobre el qual UOB té especial sensibilitat i la hi demanen als sindicats majoritaris d’àmbit estatal, diu, les decisions que prenen des de la Península no són iguals que les que veiem aquí, ha conclòs.

Etiquetat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *