Petit Pittacum, negre monovarietal de la DO Bierzo

VINOTECA VINUM MENORCA
carrer Mariners i Pescadors, 4, del Polígon de Ciutadella,
TLF: 971 48 06 43.

Vi negre petit-pittacum-2015

Si la setmana passada vam sortejar el rosat jove de la DO del Bierzo, el Petit Pittacum, aquesta setmana optaren pel Petit Pittacum negre jove monovarietal, també de la DO Bierzo, i elaborat amb raïm Menciaa amb una criança de 3 mesos en barriques de roure. Es tracta d’un vi elaborat per Bodegas Pittacum a la localitat d’Arganza, a Lleó, amb ceps centenaris, que pertany al grup Terras Gauda. Aquest important grup, està format per les Bodegas Terras Gauda, del Valle d’O Rosal, i que produeixen un dels millors albarinyos; les Bodegues Pitacum al Bierzo, i la prestigiosa Quinta Sardonia, a la Ribera del Duero.

Estam davant un vi de marcat caràcter Atlàntic, que segur ens seduirà.

Nota de cata

  • Aspecte: Ens ofereix un atractiu color púrpura amb ribet morat.
  • Nas: Aromes de fruites vermelles com les maduixes i gerds, a mes de mores madures i groselles. Tocs de fusta i espècies propis de la criança.
  • Boca: Bona entrada, estructurat i voluminós. Bo de beure. Tanins presents però sense molestar. Frescor final molt agradable

Maridatge

Aquest Mencía marida a la perfecció amb els rostits com la porcella, el be o el cabrit al forn, a més de les carns blanques com el pollastre farcit de pilotes, el conill amb cebes o les perdius amb col. També és ideal per acompanyar les carns al caliu, des dels filets a les mitjanes.

També ens anirà molt bé per acompanyar plats de cullera com les panaderes de be o de porc, a més d’aguiats com les carns amb salsa o amb pebres, llom amb esclata-sangs, arrossos amb bolets, plats de llegum i ara que és el moment, per acompanyar una truita de patata i espàrrecs de marge.

Catalina Bagur

La guanyadora d’aquesta setmana ha estat la nostra subscriptora Catalina Bagur, que continua la subscripció iniciada pels seus pares.

Si voleu tastar aquest gran clàssic de la DO Ribera del Duero, podeu passar per VINUM, al carrer Mariners i Pescadors, 4, del Polígon de Ciutadella, o trucar al 971 48 06 43.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *