Sugrañes demana a Mora que freni la prohibició al lloguer turístic i accepti negociar Els populars asseguren que la mesura farà mal a molta gent

La presidenta del Partit Popular de Menorca, Misericòrdia Sugrañes, ha demanat  a la presidenta del Consell i secretària general del PSOE, Susana Mora, a la junta d’alcaldes que s’ha celebrat a Ferreries, que abandoni la prohibició al lloguer turístic i accepti la oferta del PP per a obrir una nova ronda de negociacions, aquesta vegada sense imposicions ni xantatges, amb l’objectiu d’aconseguir una solució “consensuada, estable i de futur”.

“Demanem sentit comú, responsabilitat i prudència ara que encara hi som a temps” ha dit Sugrañes. Altrament, Susana Mora “carregarà sobre les seves espatlles el mal que farà a molta gent i l’economia de Menorca”.

Sugrañes ha insistit que la “prohibició de fer mal a molta gent i en canvi ningú sortirà beneficiat”. “Tots perdem”, ha sentenciat.

“Els polítics estem per a solucionar problemes, no per crear-los. I en aquest cas, estan creant un i gros”, ha conclòs Sugrañes.

Per a Sugrañes, “un govern responsable i seriós ha de preservar l’interès general i no legislar en contra dels ciutadans”.

Sugrañes creu que “no és el moment de retrets, ni de batalles polítiques, és el moment d’avançar amb seny. Per a nosaltres seria molt fàcil deixar que el tripartit s’estavelli contra la realitat i prohibeixi el lloguer, tal com ha anunciat. Però preferim cedir a canvi d’una proposta millor que la prohibició amb excepcions a la carta de Mora que ha escollit una norma que no vol ningú, amb divisió fins i tot al govern del Consell, enfront de l’opció de pactar una norma integradora i estable”.

Per a la presidenta del PP, cal una “reacció ràpida”, ja que la zonificació s’ha d’aprovar en el Ple del mes de febrer. “No ens podem permetre dilatar més la moratòria actual, hem de desbloquejar aquesta situació i acabar amb aquest circ en què cada dia tenim una sorpresa”, ha reclamat.

Sugrañes ha exposat que “ara resulta que ja no són només els ajuntaments del PP els que s’oposen, com vol fer veure de forma deslleial Mora. Els ajuntaments de Maó, Ciutadella i es Migjorn també han mostrat la seva oposició. El Mercadal no s’oposa perquè li han fet un vestit a mida perquè no es queixi. Podem, el soci de govern també està en contra. Gent per Ciutadella i el PI, també “.

Sugrañes s’ha preguntat “qui està en contra del lloguer turístic? L’equip redactor del PTI que tan bons resultats ha donat a Menorca? “.

L’argument de l’impacte en el preu del lloguer és un dogma, ja que no disposem de dades reals. Les úniques dades que hi ha ara mateix són les llicències concedides sota una altra legislació. No sabem què es concedirien si tot Menorca fos apta perquè la llei no ha estat en vigor mai. “A més, després caldria veure quants dies estan realment llogades”.

“Estem segurs que els habitatges plurifamiliars suposen suficient borsa per atendre el mercat del lloguer residencial, així que no posem portes al camp de forma preventiva pequè en altres llocs, amb el mateix entorn macroeconòmic que nosaltres, el lloguer turístic està generant problemes, però aquí no els hem tingut i no està escrit enlloc que anem a tenir-los, de fet els antecedents apunten al sentit contrari”. “Hem tingut temporades de rècord i els problemes ja haurien aflorat sens dubte”. Ha assegurat la presidenta dels populars menorquinsque el que sí assegura és que sí s’està demostrat és que encareix el preu de l’habitatge i, per tant, del lloguer és la manca de sòl i les restriccions imposades pel PTI”.

A més, millorar l’accés a l’habitatge es fa amb molts altres instruments, no fent “mal” a les famílies que lloguen els seus habitatges i als negocis que atenen els turistes que en elles s’allotgen.

D’altra banda, tampoc cal argumentar sobre el model territorial quan hi ha excepcions en les zones que a Susana Mora li ha interessat que van en contra del model.

En aquest sentit, també és una contradicció anunciar que les llicències temporals concedides no corren perill quan hagin de renovar-se, tot i anar en contra del model i de l’equilibri. “En què quedem? Tenim un model per al que ens interessa i un altre per el que no? Fer una cosa i la contrària al mateix temps no és coherent “.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.