El futur de la gastronomia menorquina Bep Al·lès assisteix de jurat als concursos de gastronomia entre els alumnes de grau mitjà i superior de cuina de l'IES Maria Àngels Cardona

grup d'alumnes de cuina.

La setmana passada vaig poder assistir com a membre del jurat als concursos de gastronomia organitzats pel l’IES Maria dels Àngels Cardona, de Ciutadella, entre els seus alumnes de grau mitjà i superior de cuina. Allà vaig poder compartir puntuacions amb grans mestres de la cuina local com Miquel Mariano; Felip Llufriu, un dels màxim exponents de la nova cuina menorquina; a més de cuiners de renom com Tomàs Cano, del Royal Son Bou, o José Cortés, xef executiu del Diablito, de Mallorca, i que recentment va ser el tercer classificat del concurs nacional d’entrepans al Madrid Fussion. Aquests dos cuiners formen part d’ASCAIB. També hi participaren com a jurat diferents professors del grau de cuina i hoteleria del Cardona.

Vam començar aquest petit marató gastronòmic provant els plats del “Cardona Skills”, on tres alumnes que han de representar l’IES Cardona al “Concurs Protur Chef de Cuina” que s’ha de celebrar a Cala Bona entre el 15 i el 18 de març.

En aquest apartat, els alumnes van haver d’elaborar un plat de carn, que havia de ser d’anyell, i després un de peix a la seva lliure elecció.

Tots els plats presentats tenien un alt nivell de tècnica, elaboració, creativitat, i algun d’ells fins i tot atreviment, posant de manifest el bon nivell de les cuines i el mestratge del Mariàngels Cardona. Però va ser en els plats de peix, on van destacar els plats de cadascun d’ells. La tercera classificada, Esperança Canals, va presentar una ratjada a la graella, amb un elaborat bombó de gamba vermella de Ciutadella; mentres que Paco Fullana, el segon classificat optà per la senzillesa d’un poc a la brasa, acompanyat de xulla també al caliu, acompanyat de pebre bord, oli d’oliva, cebes franceses glacejades i puré de patates; mentres que Clara Florit, la guanyora del Cardona Skills, va optar per a una fideuada de ratjada en dues textures, planxa i arrebossada, acompanyada d’un escamarlà a la sal.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *