Quant recapta Menorca en ‘ecotaxa’ dels 64,3 milions d’euros de Balears? El 85% de la recaptació balear s'obté dels 2.276 hotels en les seves diferents modalitats

La consellera d'Hisenda Catalina Cladera -dreta-
La consellera d’Hisenda Catalina Cladera

Després de comptabilitzar el que ha representat el primer any de tributació completa (2017), els establiments que han liquidat l’Impost del Turisme Sostenible (ITS) de l’illa de Menorca van recaptar 5,5 del total de 64,3 milions d’euros de totes les Illes Balears. Aquesta xifra, procedent de 623 establiments, representa el 8,5% del total balear, havent retrocedit un 1,7% respecte a la recaptació obtinguda en 2016.

L’Agència Tributària de les Illes Balears (ATB) ha donat per finalitzat el termini voluntari per efectuar la liquidació definitiva de l’ITS 2017 amb una recaptació provisional de 64.310.164,19 €. Segons s’ha explicat des de la conselleria balear d’Hisenda i Administracions Públiques, el fet que aquest impost, conegut popularment com a ‘ecotaxa’, es posés en marxa el juliol de 2016 explica en part l’augment del 57% entre la recaptació obtinguda en 2016 (40,9 milions d’euros) respecte a la del passat 2017, el primer any de tributació completa. Encara que també s’ha fet notar que aquest darrer any, en el total balear, s’han realitzat declaracions per un total de 5.988 models, que es corresponen amb establiments que han liquidat l’ITS, i que significa una xifra un 15,5% superior a la de 2016.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *