Quin és el futur de l’únic voltor negre que hi ha a Menorca? Va arribar a l'illa fa un any i tres mesos, després de l'excepcional viatge d'uns 200 quilòmetres

Na Zarza, el voltor negre que ara és a Menorca. Foto GREFA

El futur de l’únic voltor negre que hi ha a Menorca és encara en l’aire, almanco en el moment de tancar aquesta edició de l’Iris. Na Zarza, un exemplar femella de voltor negre que va néixer en captivitat a Majadahonda durant la primavera de 2016, va arribar a l’illa ara fa exactament un any i tres mesos, després de l’excepcional viatge d’uns 200 km sobre la superfície de la mar des de Catalunya, quan ja es trobava en llibertat.

Després de rebre queixes per part d’alguns pagesos que havien vist com aquesta espècie d’au carronyaire atacava els seus ramats, i segons es va desvetllar per part de la Societat Ornitològica de Menorca (SOM), des del departament de Protecció d’Espècies de la conselleria balear de Medi Ambient s’havia previst un dispositiu per a la seva captura i posterior trasllat a Mallorca, on hi ha una població resident a la Serra de Tramuntana, o al seu lloc d’origen, tot i que en principi la decisió es prendrà d’una manera més ample entre tècnics de les diverses administracions.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *