La cuina de la Corema, austera i depurativa, a Calós Xerrada i show cooking a càrrec de Bep Al·lès i Tomàs Cano

Aquest passat diumenge a partir de les 12,00 hores al Bar de Calós es cel·lebrà un esdeveniment gastronòmic que comptà amb la participació de Bep Al·lès Salvà, president de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears, que parlà sobre la cuina de la Quaresma a la nostra illa, amb les seves particularitats, receptari, i tot allò que envolta aquest període de depuració del cos, després dels excessos gastronòmics iniciats amb les festes de Nadal, continuats després per Sant Antoni acabats amb els Darrers Dies.

La cuina de la Corema és per tant una cuina austera i depurativa, però també contundent, perquè hi ha que combatre, encara, els dies freds del mes de febrer i del març, on els protagonistes seran les panaderes de peix i de verdures, els llegums sense proteïna càrnica, les verdures i d’una manera especial el bacallà.

És per açò que a l’acte de diumenge, hi havia també una demostració gastronòmica en directe, on el cuiner Tomàs Cano, del Royal Son Bou i delegat a Menorca de l’Associació de Cuiners Residents a les Illes Balears (ASCAIB) ens mostrà com preparar una panadera d’espàrrecs de marge i bacallà, que era un dels plats més típics de la cuina de la Corema a Menorca, i que s’està perdent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *