Fava i fideus, un plat dels Darrers Dies Les faves s'han consumit des de temps immemorials a la conca mediterrània

faves

Malgrat que ja estam en la primera setmana de Quaresma, avui rallarem d’un plat que en formava part del receptari dels cuinons dels Darrers Dies i de la gastronomia del Carnaval, tant a Menorca com, també a Mallorca, on el protagonista era la fava assecada, i que com molts altres plats té un origen hebreu i que es va cristianitzar als segles XVI i XVII quan les comunitats jueves de les illes són obligades a acollir la fe catòlica i apostatar de la seva religió amb el risc de que si no ho feien podien córrer el perill de caure en mans de la “Santa Inquisició”.

La fava i fideus o faves i fideus a Menorca i, fava parada a Mallorca, és un plat que com hem indicat es va anar transformant al llarg dels segles, passant a ser un plat vegetal a ser un plat on els greixos animals i la carn de porc es converteixen en el complement protagonista. Aquest, un puré de faves amb verdura, es consumia amb motiu de la festa del Souccot o de les Cabanyes…

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *