“Hi ha persones que tenen una malaltia i no estan malaltes, i altres que estan malaltes i no tenen malaltia” Entrevistem a Jordi Capdevila, Tècnic Superior en Medicina Tradicional Xinesa

Jordi Capdevila Val. foto Joan Mascaró M
Jordi Capdevila Val. foto Joan Mascaró M

Encara que ja abans havia realitzat diversos estudis no reglats sobre medicina oriental, va ser l’any 2006 quan, després de 4 anys, es va treure el títol de Tècnic Superior en Medicina Tradicional Xinesa (MTX). Aquest títol, atorgat a l’Escola Superior d’MTX de Barcelona, no està reconegut per part del Ministeri d’Educació i Ciència espanyol, tot i que sí per dues universitats xineses (Beijing i Yunnan) amb qui l’Escola manté convenis de col·laboració, que va representar que, entre d’altres pràctiques, tingués llavors l’oportunitat d’estar-se un estiu a l’hospital Xi Yuan de la capital xinesa per aprofundir en tots aquests coneixements.

Jordi Capdevila Val té ara 63 anys, i va néixer a Montcada i Reixac (Barcelona) el maig de 1954, fent ara tretze anys que va establir la seva residència a Menorca. Concretament, resideix a Alaior i allà hi té la seva consulta principal (Picapuntura), tot i que setmanalment, els divendres, també en passa a Ciutadella, a l’espai Shaktioga. Amb ell hem parlat sobre Medicina Tradicional Xinesa i del que envolta aquestes pràctiques, que, a vegades, amb raó o sense, no gaudeixen del reconeixement social que potser mereixen si es fan de manera honesta i seriosa.

De què parlam quan parlam de Medicina Tradicional Xinesa (MTX) quant a eines terapèutiques?

Rallam d’acupuntura, de fórmules de plantes medicinals, de tuina (que és un tipus de massatge específic d’MTX) i de dietètica, perquè en realitat feim servir l’alimentació com a medicament. Dins l’acupuntura hi ha subapartats, principalment d’orella, moxibustió (aplicar calor a punts d’acupuntura) i ventoses.

Si vols llegir l’entrevista completa la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *