“Ni Bauzá ni Company són els millors garants de la sanitat pública a les nostres illes” Alberto Jarabo valora la manifestació en contra del requisit del català

 

El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha valorat la manifestació d’ahir contra el requisit del català a la sanitat que va tenir una escassa participació i ha assegurat que ‘una persona com l’expresident Bauzá no pot abanderar la defensa de la sanitat pública. Un president que va provocar la manifestació més gran en contra de les seves mesures en qüestió lingüística no és la persona més legitimada per denunciar una decisió del nostre govern’, ha criticat. ‘En Bauzá va acomiadar a més de 1.300 professionals sanitaris durant la passada legislatura i aquestes retallades d’en Bauzá, acompanyat d’en Company, demostren que no són els millors garants de la sanitat pública a les nostres illes’.

‘Des del respecte a les persones que es van manifestar, que representa un símptoma de bona qualitat democràtica, no compartim els motius de la manifestació; la intencionalitat política que se li ha intentat donat a la manifestació no és beneficiosa per a la millor comprensió d’un decret que és raonable, que és de sentit comú i tant els dos partits del govern com la comunitat sanitària han estat molt generosos a l’hora d’acceptar aquest decret’, ha dit el diputat.

Per a Jarabo, aquesta guerra de banderes tan dolorosa que s’està vivint a Catalunya s’està intentant traslladar a les nostres illes. ‘A més, quan estem immersos en una guerra entre el Partit Popular i Ciutadans que volen traslladar aquí també una disputa per veure qui està més en contra d’una de les nostres llengües com és el català’, assegura.

“Consideram inacceptable aquesta pugna; utilitzar les llengües de manera ideològica. Són riquesa i s’ha d’animar als millors professionals nacionals i internacionals perquè venguin a la nostra comunitat i fer-los entendre que la nostra llengua és una font de riquesa que ha de ser molt reconeguda tant a la nostra comunitat, que entenem que és així per l’escassa afluència a la manifestació, i ha de ser més reconeguda encara a l’àmbit estatal per fer comprensible quina és la nostra realitat lingüística i la de totes aquelles comunitats que tenen una llengua cooficial protegides per la nostra constitució”.

‘En Bauzá va acomiadar a més de 1.300 professionals sanitaris durant la passada legislatura i aquestes retallades d’en Bauzá, acompanyat d’en Company, demostren que no són els millors garants de la sanitat pública a les nostres illes. Si Ciutadans es vol afegir a aquesta guerra lingüística del PP per crear un nou conflicte polític on no n’hi ha, mai estarem d’acord. Perquè quan Company qualifica la manifestació d’ahir d’èxit, el que qualifica d’èxit és que qualsevol manifestació a la qual hi pugui anar i no el xiulin evidentment és un èxit’, ha conclòs el portaveu.

 

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *