Els fruits d’una bona feina

Aquesta setmana he pogut assistir, com a membre del jurat, al concurs de cuina que organitza l’associació de cuiners residents a les Illes Balears (ASCAIB), i veure com l’escola de cuina guanyadora era el Mariàngels Cardona de Ciutadella, i com la resta de membres del jurat, on hi havia grans professionals de la talla de Tomeu Caledentey i Koldo Royo, ambdós amb estrella Michellin, o altres de renom com l’eivissenc Pepe Bonet, o les mallorquines Maria Salinas, Marta Rosselló o Cati Pieras, entre altres valoraven, com ho feien els companys de la premsa especialitzada el plat que havien presentat a concurs Cristina Llorens Mesquida, amb la seva ajudant Àngela López Velàzquez. També el jurat interior, el que seguia les tècniques de treball a la cuina format per José Cortés i Claudio Lemos, a més de professors de l’Escola d’Hoteleria de la UIB, van destacar també la bona feina i professionalitat d’aquestes dues joves promeses de la cuina menorquina.

Aquests són els fruits d’una feina ben feta, els fruits de gairebé 30 anys de l’Escola de Cuina i d’Hoteleria de Menorca en el si del Mariàngels Cardona, on al llarg d’aquests anys hi han passat els que avui són els grans referents de la nostra gastronomia com Felip Llufriu, Dani Coca, Joan Bagur, Tolo Carrasco i molts altres, i que avui es confirmen amb aquest darrer guardó, que de segur que no en serà el darrer.

La feina de tot un equip de professors es veu recompensada amb aquests reconeixements, i més quan són per a segon any consecutiu. El mestratge es veu recompensat i a la vegada reconegut pels grans exponents de la cuina de les Illes Balears, que tenen ja com un referent i garantia el Cardona, perquè restaurants com “Bou” de Tomeu Caldentey, amb una estrella Michellin, han demanat alumnes del Cardona per afer-hi les seves pràctiques de cuina, com hi són presents, com és el cas de Cristina Llorens als fogons del “Mon” de Felip Llufriu, i altres que han fet les pràctiques els estius al “Tast de na Sílvia”, “Sa Llagosta”, “Sa Pedrera des Pujol”, “Alcaufar Vell”, “Smoix”, i un llarg etc.

Avui per avui ser alumnes de cuina o d’hoteleria del Cardona obre moltes portes, és sinònim de qualitat, de garantia, i és per açò que el reconeixement cap aquesta feina gairebé 30 anys ha de ser més que reconeguda, i és tot un encert que el Govern de les Balears hagi també posat el seu gra d’arena, perquè en un parell de cursos puguin gaudir d’unes noves instal·lacions, més dignes, més modernes i obertes de par a par a la cuitat com a centre de la nova cuina menorquina.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *