L’heliport de l’Hospital Mateu Orfila de Maó es legalitzarà

Més per Menorca ha aconseguit recaptar el suport necessari a la Comissió de Salut del Parlament perquè es legalitzi l’heliport de l’Hospital Mateu Orfila de Maó. Per tant, el Govern i l’IbSalut hauran de reactivar la tramitació per a legalitzar-lo, i poder disposar així d’una pista d’aterratge opcional per a aeronaus d’ala rotatòria a peu d’hospital.

Precisament aquesta demanda de MÉS per Menorca pren força quan en el plec de prestacions tècniques que han de regir el nou contracte del servei de transport sanitari aeri, contempla, a més de l’avioneta 24 h per a Menorca, un helicòpter, amb base a Mallorca, per a casos d’averia o d’operacions de manteniment de les avionetes (Mallorca i Menorca) i helicòpter (Eivissa i Formentera).

La diputada menorquinista, Patrícia Font, ha recordat que, amb aquesta opció de l’heliport s’aconsegueix “tenir una segona alternativa que dóna més flexibilitat a situacions imprevistes; donar majors garanties als aterratges d’extrema urgència; poder utilitzar l’heliport en casos d’averia de l’avioneta ambulància; i poder utilitzar l’heliport en casos de saturació del servei d’avioneta –que es poden donar en circumstàncies especials (com ara les festes de Sant Joan)”.

Més per Menorca considera que el transport aeri sanitari és un servei fonamental per garantir l’accés al servei públic de salut, en condicions d’igualtat, a tots els ciutadans de l’arxipèlag Illes Balears. En aquest sentit, els menorquinistes recorden ha estat una millora molt significativa per a Menorca ampliar a 24 hores el servei de transport aeri urgent, que fins aleshores només funcionava 12 hores. Una fita posada en marxa amb èxit per l’Ib Salut l’any 2016, i molt reivindicada per MÉS per Menorca.

L’Hospital Mateu Orfila disposa, des de la seva construcció l’any 2007, d’una pista heliport. Aquesta helisuperfície no pot ser utilitzada de forma ordinària per aterrar aeronaus d’ala rotatòria per no haver finalitzat tot el llarg procés de legalització, amb les necessàries adequacions tècniques pertinents. L’heliport de l’Hospital Mateu Orfila només pot ser utilitzat en situacions d’extrema urgència, per a les quals es permet l’aterratge sense els requisits tècnics i legals ordinaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.