Les coves de Cala Blanca descrites per John Armstrong L’enginyer militar anglès Jfou destinat a Menorca sota el domini britànic

john amstrong cala blanca

Enguany fa 280 anys que l’enginyer militar anglès John Armstrong fou destinat a Menorca; era el 1738 i l’illa estava sota domini britànic. En poc temps Armstrong es familiaritzà amb la llengua del país i, interessat per l’illa, després de documentar-se directament, escriví en forma epistolar, del 1740 al 1742, l’obra The History of the Island of Minorca, primer estudi local menorquí d’història amb consideracions geogràfiques, de flora i de fauna, i del caràcter dels illencs. A més de les dues edicions angleses (1752 i 1756) n’hi ha traduccions a l’alemany (1754), al francès (1769) i al castellà (Madrid 1781, Maó 1930). També és autor d’un mapa, primer intent científic dins la cartografia de Menorca. La pel·lícula El vent de l’Illa (1987) és una acurada reconstrucció de la Menorca de 1740, i de la figura de John Armstrong.

Si vols llegir la notícia completa la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *