Quantes hectàrees estan destinades a la vinya professional a Menorca? I quants litres se’n produeixen? Concretem els detalls de l'evolució del Vi de la Terra Illa de Menorca durant l'any 2017

Vi de la Terra Illa de Menorca

El Consell Insular de Menorca, en el marc de la seva tasca de control de la Identicació Geogràica Protegida (IGP) Vi de la Terra Illa de Menorca, ha recollit les dades de producció de vi de l’any 2017.

El sector vitvinícola, tot i que és un sector minoritari referent a superfcie i tenir un pes baix global dins el sector agrari, ha tngut un creixement exponencial durant els últms anys, passant de 5 vitcultors professionals l’any 2005 a 19 durant l’any 2017.

Actualment hi ha 63,66Ha destnades a la vinya professional a Menorca, de les quals 40,11 es destnen a produir raïm per fer Vi de la Terra Illa de Menorca.

El sector vitvinícola, tot i ser un sector molt regulat pel que fa a noves plantacions, ha experimentat un interès creixent de noves petcions pendents d’autorització que gairebé dupliquen la superfcie actual.

Pel que fa a la seva evolució en termes de producció, durant l’any 2017 s’han recollit un total de 200.938kg amb una producció total de 1.290.955Hl.

Si vols llegir la notícia completa la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.