Cada mes les dones jubilades reben 452 euros menys que els homes Les dones represnten el 73% dels trams més baixos de les pensions per davall dels 500 euros

L’anomenada ‘bretxa’ de gènere en les pensions (la diferència entre la retribució mitjana percebuda per les dones en concepte de pensió i la percebuda pels homes) és una realitat, tant a les Illes Balears com a Espanya. Així ho constata el darrer dels Quaderns que la Fundació Gadeso, en aquest cas juntament amb UGT Balears, ha elaborat en el seu anàlisi de la realitat socioeconòmica de les Illes Balears, coincidint amb l’apropament del Dia Internacional de la Dona el 8 de març.

La primera constatació és que el Sistema de pensions contributives de la Seguretat Social “presenta una gran disparitat respecte al gènere i les dones suporten importants diferències amb els homes, no només quant al nombre de les quals reben prestacions econòmiques sinó també quant al tipus i a la quantia mitjana de les seves pensions”.

Si vols llegir la notícia completa la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *