El brossat a la nostra cuina de Quaresma El brossat és un formatge fresc que s'elabora amb el xerigot resultant de l'obtenció d'altres formatges com el mató

formatjada brossat
Formatjada de brossat

El període de la Quaresma, es sol celebrar entre els mesos de febrer i d’abril, mesos en que hi ha una major producció de llet –especialment febrer i març- i per tant de producció de formatge i dels seus derivats, entre ells el brossat, ben present a la nostra gastronomia i des de ben antic.

El brossat és un formatge fresc que s’elabora amb el xerigot resultant de l’obtenció d’altres formatges com el mató, el formatge fresc o el formatge madurat, d’ovella o de cabra i a la nostra illa de vaca.

‘obté escalfant el xerigot fins a temperatures gairebé d’ebullició (mai arriba a bullir), moment en què les proteïnes insolubles…

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *