La informació pressupostària del Consell Insular de Menorca, oberta i accessible per a tots els ciutadans El Consell Insular de Menorca ha fet un pas endavant per estrènyer la seva relació amb la ciutadania i comunicar millor com gestiona els recursos públics.

 

El visor pressupostari (http://menorca.dondevanmisimpuestos.es/es/) és una iniciativa de transparència per ajudar a tots els ciutadans i ciutadanes a consultar de forma visual, senzilla i transparent com es distribueixen els pressupostos, d’on procedeixen els ingressos del Consell, quines són les polítiques de despesa i a què es destina cada euro.

En aquesta web es pot consultar la informació pressupostària del Consell Insular de Menorca dels anys 2012 a 2017. Es mostra la realitat dels ingressos i despeses tant en la fase de planifcació pressupostària com en la d’execució -el que es gasta realment-, amb dades fàcilment comparables i seguint els millors estàndards.

El Consell Insular de Menorca, amb el suport tècnic de la Fundació Civio, engega aquest projecte per aconseguir que la informació sigui fàcilment comprensible tant per a persones sense coneixements pressupostaris previs com pels qui desitgen aprofundir més en què es gasta i com es gasta amb solament un parell de clics. Seguint un menú de navegació molt intuïtiu o utlitzant un cercador, els ciutadans poden trobar partides de despesa concretes, fins i tot, sense saber prèviament a quin programa pressupostari pertanyen.

Totes les dades de la web es poden descarregar en formats oberts i reutilitzables, seguint les millors pràctiques en Open Data.

Els pressupostos del Consell Insular de Menorca comprenen una enorme quantitat d’informació. Per això, aquest portal inclou un cercador que facilita l’accés a línies del pressupost que incloguin un terme determinat, com a “suport social”. Així, resulta molt senzill trobar partdes concretes fins i tot sense saber prèviament a quin programa pressupostari pertanyen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *