Actes 8 Març

El Lavia, un vi ecològic de la DO Bullas (Murcia)

VINOTECA VINUM MENORCA
carrer Mariners i Pescadors, 4, del Polígon de Ciutadella,
TLF: 971 48 06 43.

Aquesta setmana hem sortejat un vi poc corrent i de gran qualitat, el Lavia, de MGWines, que pertany a una de les denominacions d’origen menys conegudes, la DO Bullas, de Múrcia. El Lavia, és un vi ecològic, creat per l’enòleg Sebastien Boudon, amb el certificat CAERM del Consell d’Agricultura Ecològica de la Regió de Múrcia. Està elaborat amb ceps de raïm Monastrell (80%) amb 40 anys d’edat i conreats a una alçada de 800 metres, i un 20% de Syrah. Criança de 12 mesos en roure francès i té 93 punts a la Guia Peñín.

Nota de cata

  • Aspecte: Vermell cidera picota amb ribets violacis i capa mitjana alta.
  • Nas: Intens, amb aromes de fruita fresca i fruita vermella, tocs d’eucaliptus i regalesia.
  • Boca: Potent, tanins saborosos amb un final llarg, fresc i untuós.

Maridatge
És un vi jove, expressiu i amb molta fruita que ens maridarà a la perfecció amb les taules de formatges i d’embotits. És un vi indicat per acompanyar els arrossos de conill i de pollastre, a l’igual que els plats elaborats amb aquestes carns blanques, tant al forn com cuinats amb salses.
Company ideal per acompanyar carns de vedella al caliu, i una cuixa de be al forn. També per carns de porc a la brasa com per exemple un secret ibèric. També serà el company ideal d’un entrecote al pebre o amb salsa de formatge de Menorca.

El guanyadors d’aquesta setmana són Rosa Castell i Santi Pons, que reben el Setmanari El Iris a ca seva des de que es van casar, i l’han tingut també als negocis que han dirigit com el Bar Can Santi. Si voleu tastar aquest vi especial de la DO Bullas, podeu passar per VINUM, al carrer Mariners i Pescadors, 4, del Polígon de Ciutadella, o trucar al 971 48 06 43.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.