L’inventari de l’herbari Landino destapa 32 espècies que no s’havien citat mai per Menorca La col·leció d'herbari considerada més important a Menorca és la que va deixar Rodríguez Femenías ('Flórula de Menorca', 1901-1904)

Pere Fraga Arguimbau, etnobotànic. Foto Joan Mascaró M
Pere Fraga Arguimbau, etnobotànic. Foto Joan Mascaró

Des de fa un cert temps, en estar dipositat a l’Ateneu de Maó, l’existència de l’herbari personal del menorquí Agustí Landino Flores (1875-1950) era coneguda, però fins ara no s’havia inventariat i la informació romania inèdita.

De fet, fa tres anys que l’etnobotànic Pere Fraga Arguimbau (1968) tenia enllestit aquest inventari, però no ha estat fins ara que els resultats, amb una certa sorpresa per la seva importància i interès, han sortit publicats al butlletí de la Societat d’Història Natural de les Balears. I ha resultat que entre les carpetes informatives de plantes i flors menorquines premsades i recol·lectades en el seu moment per Landino s’ha pogut confirmar la presència de 32 espècies (tàxons) que fins ara no s’havien citat mai a Menorca, 19 d’aquestes també noves per a la flora de les Illes Balears. S’estima que en el moment de la recol·lecció, entre els anys 1893 (quan Landino tenia uns 18 anys) i el 1948 (fins gairebé un any abans de morir), les novetats florístiques haurien estat fins a 76.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *