Un any del primer ‘room escape’ de Menorca En aquesta primera versió el joc d'equip està ambientat en un amagatall d'espies a la Unió Soviètica dels anys 60-70

Josep Calero al seu 'room escape'. Foto Joan Mascaró M.
Josep Calero al seu ‘room escape’. Foto Joan Mascaró M.

Just fa un poc més d’un any que, a Ciutadella, va obrir les portes el que és el primer ‘room escape’ de Menorca, un joc en viu on un grup de persones ha d’escapar d’una habitació tancada, en un temps determinat i després de resoldre uns misteris emprant una sèrie de pistes i enigmes.

De ‘room escape’, un concepte que en sales reals va néixer al Japó l’any 2008, avui en dia n’hi ha arreu del món i de tot tipus d’ambientació, en el cas de Ciutadella simulant l’oficina d’un agent secret a la Unió Soviètica de les dècades de 1960-1970. I allà és on hem entrat, per fer-ne cinc cèntims d’aquest joc que està agafant certa popularitat i on s’hi poden ficar grups de persones a partir de 8 anys i cap endavant, només amb la idea de concentrar-se i de gaudir superant el repte, passant una bona estona divertida.

La idea els va sorgir com per casualitat. Aficionats com són als jocs en general i al món de les sèries, va ser a la protagonitzada per joves científics ‘The Big Bang Theory’ on van sentir a parlar per primera vegada dels ‘room escape’, quan els protagonistes de la sèrie entraven, i superaven, a un d’aquests jocs en viu. Des de llavors, tant al ciutadellenc Josep Calero Casasnovas (1975) com a la mallorquina Francisca Morro Salom (1983) els picà la curiositat. I va ser ara fa uns dos anys que, a Palma, es van topar amb un d’aquests ‘room escape’ i, amb uns amics, s’hi van ficar a jugar, passant-s’ho d’allò més bé i encara que no aconseguint sortir de l’habitació, cosa per altra banda normal si no s’hi ha jugat mai.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *