Un any del primer ‘room escape’ de Menorca En aquesta primera versió el joc d'equip està ambientat en un amagatall d'espies a la Unió Soviètica dels anys 60-70

Josep Calero al seu 'room escape'. Foto Joan Mascaró M.
Josep Calero al seu ‘room escape’. Foto Joan Mascaró M.

Just fa un poc més d’un any que, a Ciutadella, va obrir les portes el que és el primer ‘room escape’ de Menorca, un joc en viu on un grup de persones ha d’escapar d’una habitació tancada, en un temps determinat i després de resoldre uns misteris emprant una sèrie de pistes i enigmes.

De ‘room escape’, un concepte que en sales reals va néixer al Japó l’any 2008, avui en dia n’hi ha arreu del món i de tot tipus d’ambientació, en el cas de Ciutadella simulant l’oficina d’un agent secret a la Unió Soviètica de les dècades de 1960-1970. I allà és on hem entrat, per fer-ne cinc cèntims d’aquest joc que està agafant certa popularitat i on s’hi poden ficar grups de persones a partir de 8 anys i cap endavant, només amb la idea de concentrar-se i de gaudir superant el repte, passant una bona estona divertida.

La idea els va sorgir com per casualitat. Aficionats com són als jocs en general i al món de les sèries, va ser a la protagonitzada per joves científics ‘The Big Bang Theory’ on van sentir a parlar per primera vegada dels ‘room escape’, quan els protagonistes de la sèrie entraven, i superaven, a un d’aquests jocs en viu. Des de llavors, tant al ciutadellenc Josep Calero Casasnovas (1975) com a la mallorquina Francisca Morro Salom (1983) els picà la curiositat. I va ser ara fa uns dos anys que, a Palma, es van topar amb un d’aquests ‘room escape’ i, amb uns amics, s’hi van ficar a jugar, passant-s’ho d’allò més bé i encara que no aconseguint sortir de l’habitació, cosa per altra banda normal si no s’hi ha jugat mai.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *