El Consell Insular invertirà 80.000€ a la Casa de Menorca de Barcelona

Maite Salord i Sílvia Gomila, responsable de la Casa de Menorca de Barcelona.
Maite Salord i Sílvia Gomila, responsable de la Casa de Menorca de Barcelona.

El departament de Cooperació Local compta ja amb un informe tècnic que marca les prioritats d’inversió a la Casa de Menorca de Barcelona per a la rehabilitació i millora de l’edifici, a tal efecte es disposa d’una partida d’un total de 80.000 euros prevista al Pressupost 2018 del Consell Insular de Menorca.

La vicepresidenta i consellera de Cooperació Local i Promoció Turística, Maite Salord, i la responsable de la Casa de Menorca de Barcelona, Sílvia Gomila, van presentar les principals actuacions de millora de l’edifici. Cal recordar que en el Consell d’Administració de l’entitat Immobiliària Casa de Menorca a Barcelona SA, celebrat el passat dia 12 de gener, la consellera Maite Salord ja va manifestar que s’havia procedit a encarregar l’informe d’actuacions a l’arquitecte Javier Villavieja Buena, d’acord amb la proposta realitzada per Sílvia Gomila, responsable de la gestió de la Casa de Menorca. D’aquesta manera, i després del resultat de la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) es realitzaran les obres més urgents de manteniment i rehabilitació.

L’objectiu del departament de Cooperació Local és millorar, en primer lloc, les condicions de l’espai d’habitatge adreçat a estudiants menorquins que cursen estudis a Barcelona. A partir d’aquí, i amb l’adequació de la sala d’actes o teatre, aquest espai i la sala de reunions del primer pis s’han de convertir en un lloc idoni per a la realització d’activitats socials i culturals, i com a punt de confluència de la comunitat menorquina a Barcelona.

Les principals actuacions que es duran a terme són:

-Millora de les instal·lacions elèctriques, reparació de canals, pintar l’escala principal i altres dependències, reparació o canvi de fusteria.

-Arranjar la façana de l’edifici i pintar-la.

-A la sala d’actes o teatre es durà a terme un reforçament de l’estructura, revisió de la coberta per evitar l’entrada d’aigua, reparació de la claraboia, reparació de parets i paviments afectats per les humitats. Així mateix, s’estudiarà l’eliminació de l’escenari per aconseguir una major polivalència de la sala mitjançant elements mòbils.

-Estudiar i resoldre el sistema d’evacuació del teatre i l’accés per a persones amb mobilitat reduïda.

-Estudiar la possibilitat de rehabilitar la porteria com a habitatge, ja que ara no té cap ús.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.