El feminisme necessari per un món just i equitatiu

Aquest dijous 8 de març s’ha duit a terme a nivell global l’anomenada Vaga Feminista convocada per sindicats i col·lectius feministes. La intenció ha estat la de denunciar les violències masclistes, en totes les seves formes i exigir més pressupost per combatre-les, però també posar en el focus la precarietat més gran de la dona en el mercat de treball, la persistencia de barreres a la seva projecció professional i la seva discriminació en matèria de salaris. En la mateixa línia, s’han denunciat les retallades pressupostàries que afecten les tasques que duen a terme, la falta de reconeixement de la feina domèstica que assumeixen les dones, la pobresa que també les afecta de forma preferent o la vulnerabilitat de determinats col·lectius, com les dones refugiades, entre altres assumptes.

Ha estat una  vaga laboral, evidentment, però també de consum perquè les dones són grans consumidores i a elles es dirigeixen els «pensadors» de la publicitat. Una vaga de cures, perquè també són les dones les que duen el pes de l’atenció a la dependència, ja siguin les persones majors que viuen a casa o siguin els infants. També ha estat una  vaga domèstica, intentant que aquest dijous escurin els adolescents de la casa, posin rentadores i planxin els companys-parella. Que pensin amb el dinar o el sopar, el d’avui i el de demà.

Al nostre parer ha estat una vaga molt ben pensada, si més no, molt reflexionada i amb intenció de fer reflexionar. Així, l’èxit haurà estat gran – independentment de les xifres que donin els mitjans de comunicació- només pel fet d’haver aconseguit que s’hagi tractat el tema als instituts i escoles i als centres de treball; que els partits polítics s’hagin posicionat, que s’hagin actualitzat les dades de la desigualtat i s’hagin donat a conèixer d’una manera massiva. Haurà estat un èxit si un adolescent ha escurat o ha posat una bugada i si un home – si habitualment no ho fa- hagi tingut cura dels àpats de la seva família. Aquesta vaga ha estat un èxit per la visibilitat, per la presència als mitjans de comunicació, pel debat, per les argumentacions…

El feminisme és un dels grans temes de debat de la societat actual i de cada vegada més haurà de formar part de les agendes de qui vulgui prendre decisions en un món just i equitatiu.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *