L’Astral visita Ciutadella per donar a conèixer el drama del rescat de refugiats dins la mar El vaixell té previst recalar a Ciutadella aquest 10 de març per fer-hi estada fins al dia 13

Captura del documental 'Astral' sobre la feina de Proactiva Open Arms
Captura del documental ‘Astral’ sobre la feina de Proactiva Open Arms

El conegut vaixell ‘Astral’ de l’ONG Proactiva Open Arms, un antic veler de luxe reconvertit en embarcació de rescat de persones de la ‘fossa comú’ en què s’està convertint el mar Mediterrani, i ara també fent tasques divulgatives i educatives, serà aquests dies al port de Ciutadella obert a les visites per a qui vulgui conèixer la història d’aquest emblemàtic veler i, a la vegada, la feina humanitària que s’està fent davant la situació d’emergència que encara es viu al Mediterrani central, quant a la tasca que realitza de salvament de persones que fugen per mar de conflictes bèl·lics, persecució i pobresa.

En aquests moments, l’ONG Proactiva Open Arms compta amb l’antic remolcador ‘Open Arms’, amb base a Malta, fent essencialment les feines de rescat de persones en aigües mediterrànies. I el veler ‘Astral’, que fou la primera embarcació emprada per a aquesta tasca i tot i que també es segueix utilitzant puntualment per feines de rescat, es dedica més a tasques de divulgació i conscienciació.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *