Presentació del llibre ‘La dona medieval a la ciutat de Mallorca’ Les dones ciutadanes dels segles XIII-XV varen desenvolupar activitats artesanals, intel·lectuals i professionals d'alt prestigi

Demà dissabte dia 10 de març a les 20,00 a la Sala d’Actes Jeròni Marquès del Cercle Artístic de Ciutadella, es presentarà el darrer llibre La dona medieval a la Ciutat de Mallorca (segles XIII-XIV) del professor emèrit de la Universitat de les Illes Balears i col·laborador del Setmanari El Iris amb la secció “Pàgines Menorquines”, el Doctor en Història i un dels principals medievalistes arreu de les regions de parla catalana, Jaume Sastre Moll. Serà presentat pel conseller de Cultura i Educació del Consell de Menorca, Miquel Àngel Maria Ballester.

La iniciativa d’alguns autors francesos, durant els anys ’80, de dedicar unes Jornades d’Estudi sobre la DONA durant l’Època Medieval va tenir un ressò inesperat. El tema va atreure nombrosos estudiosos i aportà un considerable nombre de testimonis que fins feia poc molts obviaven, ja que les  histories i els relats que elles havien escrit, així com els seus quefers, no interessaven als grans investigadors.

Com moltes vegades s’ha dit, la Historia l’ha escrit i protagonitzat el 50% de la Humanitat (masculina), mentre que l’altre 50% (el grup femení) ha restat en l’anonimat i ningunejat.

A la iniciativa francesa s’hi afegiren estudiosos alemanys, italians i anglesos, que molt prest buscaren en els seus arxius textos, cartes, testaments i tota mena de documents que parlessin de les dones…

Porta del llibre La dona medieval a la Ciutat de Mallorca
Portada del llibre La dona medieval a la Ciutat de Mallorca

 

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.