Quatre dones, quatre illes El passat 1 de març es va celebrar a Ciutadella una trobada gastronòmica que reunia una cuinera de cadascuna de les nostres illes

cuina menorquina

El passat dia 1 de març, Diada de les Illes Balears, es va celebrar a Ciutadella una interessant trobada gastronòmica “Quatre dones, quatre illes”, que reunia a una cuinera de cadascuna de les nostres illes, oferint un plat de gastronomia antiga de la seva illa. L’esdeveniment que es va celebrar al restaurant Tast de na Sívia, va ser coordinat per Tres Serveis Culturals, i pel crític gastronòmic Andoni Sarriegi.

Donar a conèixer plats de la nostra receptari més antic, aquells plats que han passat de generació a generació era el principal objectiu d’aquesta trobada gastronòmica entre quatre cuineres, una per illa, que van oferir un menú fidel a les fórmules tradicionals, tot defugint del lluïment i de les tècniques de la nova cuina de les Balears i Pitiüses.

Ana Jiménez, de Formentera; Marga Orell, d’Eivissa; Cati Pieras, de Mallorca; i Sílvia Anglada, de Menorca, que va exercir també de cuinera amfitriona, van portar als comensals als sabors i textures d’una cuina dels nostres majors, on van combregar junts les elaboracions de la cuina pagesa, de la cuina de la gent senzilla i amb pocs recursos, amb el receptari conventual i la cuina senyorial.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *