Entregats els Premis Gastronòmics Menorca 2017 El premis són atorgats per l'Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears

Fotografia amb tots els permiats d'enguany.
Fotografia amb tots els premiats d’enguany.

Divendres dia 9 de març es va celebrar a l’IES M. Angels Cardona de Ciutadella, l’entrega dels Premis Gastronòmics Menorca 2017 que entrega l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Balears als cuiners, caps de sala, sumiliers, restaurants, i aquelles persones o entitats que han destacat, a criteri dels periodistes i escriptors gastronòmics, al llarg del passat any en el món de la gastronomia menorquina.

L’acte va comptar amb la presència de la vicepresidenta i consellera de Turisme i Promoció del Producte Turístic, Maite Salord; el president de l’Assocació Foment Turisme de Menorca, Isaac Olives; les regidores de l’Ajuntament de Ciutadella, Noemí Camps i Marta Marquès; a més de la directora del centre Maria Josep Rabassa i els tres representants de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears, a Menorca, Pep Pelfort, Borja Matoses i el president Bep Al·lès.

Després de l’entrega de guardons es va celebrar un dinar elaborat pels alumnes de cuina i servit pels de menjador.

 

El menú va consistir en un arròs en diferents textures a manera d’entrant; seguit del consomé de bolets amb fals ou de tubercles, recepta amb la que el M. Angels Cardona va guanyar el primer premi del II Concurs d’Ascaib 2018, que va ser creat per l’alumna Cristina Llorens. Que va rebre els elogis dels comensals.

Seguidament es va servir una parmentier de llomàntol amb salsa americana i bolets, que va sorprendre gratament als professionals de la restauració.

Gràcies a la col·laboració de la Marca de Qualitat Vermella Menorquina. (Associació de Ramaders de Bestiar Boví de Raça de Menorca) es va servir un llom de vaca vermella de Menorca a baixa temperatura amb salsa Perigoux.

Per acabar es va servir com a postre una decostrucció de “carajillo”, i els plats es van maridar amb el Blanc de Noirs del Celler de Binitord, de Ciutadella; el Rioja Gómez Cruzado i el cava Juvé i Camps, aquests darrers aportats pel distribuidor Hialsa i la seva botiga “4 Sentidos Gastronómicos”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *