Menorca acull la cinquena edició de la conferència Internacional Greening the Islands

Menorca acollirà la cinquena edició de Greening the Islands Internatonal Conference durant els dies 17 i 18 de maig del 2018 en col·laboració amb el Consell Insular de Menorca, el Govern Balear, l’Agència de Reserva Biosfera Menorca i la UNEF. L’eix transversal de l’acte seran les illes europees. En aquest sentt, la conferència pretén donar respostes a les necessitats específques del desenvolupament d’aquestes àrees.

La conferència Greening the Islands gira entorn d’un concepte ampliat de l’economia circular d’illes, desenvolupant el nexe entre energia, aigua i mobilitat alhora que també es tractaran temes lligats com els residus, agricultura, turisme, cultura i tradicions.

“Estem portant als governs illencs, comunitats locals, serveis públics i empreses a desenvolupar un enfocament integrat i sostenible per millorar els territoris insulars” ha comentat Gianni Chianeta, Director Cientfc de Greening the Islands. “Aquest és l’únic camí a seguir si volem avançar ràpidament cap a una economia illenca circular que també pot resultar rellevant per al contnent. Els sectors públics i privats han de reconstruir la confança i cooperar sota les regles clares i comunes”.

En els últms anys, aquesta conferència ha estat acollida per diferents territoris com Malta, Pantelleria (Itàlia), i les Illes Canàries (Espanya). Aquest any, l’esdeveniment enfortrà el seu compromís donant pautes concretes en com el desenvolupament sostenible de les illes pot ser més exitós si es respecta i abraça les cultures locals i tradicions.

La conferència europea Greening the Islands a Menorca també uneix llaços amb la Xarxa de Reserva de Biosfera Illes i Zones Costaneres, la següent trobada de la qual tndrà lloc a Menorca la següent setmana. Aquesta cooperació ha servit com a element inspirador cap a un tòpic especial per a l’esdeveniment – la biosfera – com el camí a seguir i en com les illes poden ser laboratoris per trobar un equilibri entre natura i actvitat humana, en una població que fuctua a causa del turisme i la migració.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.