Aquest mes de març Editanda dedica el projecte d’exposicions sobre l’activitat editora de Menorca a El Iris La Biblioteca Pública de Maó ve organitzant durant tot el 2018 un seguit de mostres de les entitats editores

La Biblioteca Pública de Maó ve organitzant durant tot el 2018 un seguit de mostres de les entitats editores de Menorca amb el nom d’Editanda. Durant el mes de març Editanda està dedicada a Setmanaris i Revistes.

Editanda és un projecte d’exposicions sobre l’activitat editora de Menorca a través de les entitats i empreses dedicades a l’edició. La Biblioteca Pública de Maó inicia així una sèrie de mostres sobre aquestes entitats i empreses. Es pretén donar una visió panoràmica del món editorial de l’illa. Editanda consta d’un seguit d’exposicions durant tot el 2018 a la Biblioteca Pública de Maó on cada un dels convidats disposa d’un mes per mostrar les seves activitats, objectius, productes entorn de l’edició i la publicació. En l’exposició d’aquest mes de març dedicada a Setmanaris i Revistes, El Iris hi té un paper rellevant, com no podia ser d’altra manera. Setmanaris i Revistes edita llibres, revistes, fulletons, quaderns, mapes, calendaris, etc. I és l’editora del setmanari El Iris. El Iris va néixer com a diari i així es va publicar durant 23 anys des del seu naixement el 1913. És per tant la capçalera viva més antiga de Menorca. Sempre ha tingut la vocació de ser premsa local al servei de Ciutadella. Que una capçalera duri 105 anys és tota una proesa editorial. Les pàgines d’El Iris són idò testimoni del passat i del present, una llarga crònica del temps viscut a la petita comunitat que li ha fet de portaveu. Enguany El Iris compleix 75 anys ininterromputs com a setmanari mantenint l’esperit del que suposa un mitjà de comunicació de proximitat però amb nous anhels i projectes per afrontar els temps futurs. A la mostra que es troba a la Biblioteca Pública de Maó fins a final de mes s’hi pot trobar un tast del que ha estat i el que és el nostre humil bagatge editorial. Volem agrair a Francesc Florit Nin la oportunitat que ens dona als editors menorquins de ser presents, a través d’Editanda, a la Biblioteca Pública de Maó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *