Actes 8 Març

La Fira Arrels es consolida i torna una segona edició amb molta força Enguany seran 47 productors en total, davant els 28 de la passada edició

El Conseller del Departament de Projecció Econòmica del Consell Insular, Miquel Company, i el director de fira, Pep Palau, han presentat aquest dimecres 21 la segona edició de la Fira Arrels que tindrà lloc els dies 14 i 15 d’abril al recinte firal de Maó. Ho han fet davant els productors i cuiners assistents donant les gràcies pel seu esforç i la seva confiança amb la Fira Arrels.

El Conseller, Miquel Company, s’ha mostrat agraït amb el nombre de productors participants. Enguany seran 47 productors en total, davant els 28 de la passada edició. Així la varietat de producte local serà prou gran, amb gran presència del formatge però també amb productes nous com cacauets o un gelat de formatge de Maó. El Conseller també ha volgut recalcar l’àmplia oferta de productes ecològics que seran enguany a Arrels.

Per la seva banda, el director de fira, Pep Palau, ha presentat el programa d’aquesta edició. Igual que l’any passat la fira comptarà amb tres espais d’actvitats. L’aula de cuina, on els cuiners faran demostracions de receptes amb ingredients locals. L’aula de tast, on alguns productors exposaran el seu producte i el deixaran tastar als assistents. I l’aula infantil on es realitzaran tallers de cuina pels més petits. Així mateix, dins del marc de la fira, diumenge 15 d’abril tindrà lloc el concurs organitzat per Injove Alternachef que serà presentat i dinamitzat pel xef Emili Samper de la segona edició de Masterchef.

Pep Palau ha destacat el convidat estrella d’aquest any, Paco Pérez, el xef que compta amb un total de cinc estrelles Michelin. També ha anomenat als cuiners convidats d’arreu el país que participaran en l’aula de cuina d’Arrels. A més dels cuiners menorquins que aquest any seran: Victor Lidón del restaurant Ca na Pilar, Miquel Sánchez del restaurant Smoix, Felip Llufriu de Mon i Joan Puigpelat de Cafè Marès. Tots ells demostraran, a l’aula de cuina d’Arrels, les millores receptes elaborades amb ingredients locals sota el títol La Nova cuina Menorquina.

Aquesta edició comptarà també amb la presència de productors i cuiners de Lanzarote com a territori convidat. Aprofitant la coincidència dels 25 anys de la Reserva de la Biosfera de Lanzarote i de la nostra illa. Per això, Reserva de la Biosfera de Menorca partciparà a Arrels en col·laboració amb l’escola d’hostaleria de l’IES Maria Àngels Cardona.

Han parlat també la xef menorquina, Sílvia Anglada i el productor de vi de Binifadet, Lluís Angles. Els dos han volgut agrair l’oportunitat que se’ls dona amb la participació a Arrels. Una fira que els permet el contacte entre cuiners i productors i els ajuda a promocionar els productes menorquins de primera qualitat.

Per acabar, Miquel Company ha recalcat com Arrels ha signifcat un abans i un després pels productes locals i els ha empès a la projecció exterior tant a nivell nacional com internacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.